Viharkár

2017.09.21. 12:00

Egy hónapig hevertek törött oszlopok Kerkafalván

Több mint egy hónappal az emlékezetes augusztusi vihar után még mindig a földön fekszenek a derékba, vagy helyenként darabokra tört oszlopok; ezzel az észrevétellel fordult lapunkhoz egy helyi olvasónk. Megkeresésünket követően a szolgáltató az oszlopokat végül elszállította.

Gyuricza Ferenc

Fotónk két nappal a vihar után készült, akkor még a buszmegálló épületének tetején voltak az oszlopdarabok Fotó: Gyuricza Ferenc

Mint az közismert, augusztus 10-én orkán erejű szél pusztított az ország nyugati részén, többek között megyénkben is. A legnagyobb károk az őrségi régiót érintették, Kerkafalván, a Jókai utcában ennek következtében villanyoszlopok törtek derékba, napokon át tartó súlyos üzemzavart okozva az áramszolgáltatásban. Ez utóbbit ugyan egy héten belül kijavította a szolgáltató, a törött oszlopok azonban a település közterein, az út mellett, illetve az egyik buszmegálló közvetlen szomszédságában maradtak. Ezt elégelte meg olvasónk, aki szerint nem lehet elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért nem sikerült a falu képét elcsúfító, balesetveszélyes oszlopokat a szolgáltatónak több mint egy hónap alatt elszállíttatnia.

Fotónk két nappal a vihar után készült, akkor még a buszmegálló épületének tetején voltak az oszlopdarabok Fotó: Gyuricza Ferenc

– Legalább három-négy alkalommal mi is kértük az oszlopok elszállíttatását, de hiába – válaszolta megkeresésünkre Nemes Kálmán, a község polgármestere. – Nem rögtön, az oszlopok kicserélése után, hiszen a kialakult helyzetet mi is megértéssel kezeltük, s volt bennünk türelem, ám miután napokon át nem történt semmi, többször is megismételtük a kérésünket.

Kerkafalván, a Jókai utcában több mint egy hónappal az augusztus 10-i orkán erejű, pusztító szélvihar után is a földön hevertek a darabokra törött beton villanyoszlopok Fotó: Gyuricza Ferenc

Nemes Kálmán azt is hozzátette: a falubeliek azon háborodtak fel leginkább, hogy a vihar során a buszmegállóra dőlt, többszörösen törött oszlopot azt követően is az épületen hagyták, hogy a helyére időközben új oszlopot állítottak. Ez egyértelműen hanyagságra utal.

A panaszt továbbítottuk az E-On Hungária Zrt. felé. Levelünk elküldését követően a szolgáltató cég kommunikációs munkatársa, Varga Ivett arra hivatkozva, hogy az olvasónk által jelzett ügyben tájékozódni szeretnének, a válaszadáshoz türelmünket kérte. Eközben a szolgáltató a még ott lévő oszlopokat gyorsan elszállíttatta.

Varga Ivett ezzel együtt elnézést kért a vállalat nevében a késlekedésért, s mint írta, az oszlopok szerintük nem jelentettek balesetveszélyt. Arra is hivatkozott, hogy az elszállítás a jelentős viharkárokat követő utómunkálatok nagyságrendje miatt váratott magára, mivel a helyreállítás ezúttal a szokottnál jóval hosszabb időt vett igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában