Szüreti fesztivál

2017.09.17. 15:07

Látványos szüreti felvonulások, kulturális produkciók zajlottak megyeszerte

Szeptember a szüret ideje, a hónap elmaradhatatlan eseményei a szüreti mulatságok. A hétvége ennek jegyében telt, a teljesség igénye nélkül Zalakarosra, Keménfára és Novára látogattunk el.

Gyuricza Ferenc, Horváth-Balogh Attila

Zalakaroson szombaton rendezték meg a hagyományos Szüreti Szőlőkapkodó című rendezvényt, amely ezúttal némileg bővült.

 

– A szüret mindig is ünnep volt, ami feltette a koronát az egész éves munkára – bocsátotta előre Novák Ferenc polgármester, aki a Dalárda Vegyeskar tagjaként maga is részt vett a szüreti felvonulásban. – Ilyenkor nem csak a családtagok, hanem a barátok is segítettek egymásnak. Ezért arra gondoltunk, hogy egy kistérségi kulturális találkozó keretében mi is meghívjuk a baráti települések hagyományőrző dalköreit, néptáncosait is. Még horvátországi partnertelepülésünk, Nedelisce is képviselteti magát.

Keménfán is csak az egyik eleme volt a felvonulás a szüreti mulatságnak, maga a rendezvény főzőversennyel vette kezdetét. Kilenc helyi és környékbeli csapat készített ízletes étkeket a program résztvevői számára.

Nován a Kerka táncegyüttes utánpótlás csoportja is csatlakozott a felvonulókhoz. A település több pontján bemutatták táncaikat

– Az időjárás elbizonytalanított bennünket, hiszen kora reggel szakadt az eső – mondta Cser Gábor polgármester. – Emiatt egy kicsit kevesebb a résztvevő, talán a kulturális műsor többeket vonz majd.

Nován a Kerka táncegyüttes egyik utánpótláscsoportja is csatlakozott a szüreti felvonuláshoz, így a falu több pontján megállt a menet, hogy néptáncbemutóval szórakoztassa a nézelődőket. A göcseji községben évek óta hagyomány a szüreti rendezvény, amely idén gulyáspartival egészült ki, zárásként pedig a helyi óvodának szerveztek jótékonysági estet. Ezen a Kocsmazaj zenekar, a Fátyolvirág hastánccsoport, Csimszi Rudolf és Mónika énekesek és a Hélium bulizenekar lépett fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában