Reklamáció

2017.09.13. 06:30

Beázott a busz, elázott az utas Kanizsán

A helyi tömegközlekedés állapota kapcsán írt levelet lapunk egyik olvasója, aki joggal háborodott fel azon, hogy a közelmúlt egyik esős reggelén vizesek voltak a 4-es járat ülései. Mint azt a levél írója elmesélte: rendszeresen busszal utazik, bérlettel is rendelkezik, melynek ára 6 ezer forint.

Pásztor András

Fotó: Szakony Attila

Felszálltam a buszra, majd helyet foglaltam egy ablak melletti ülésen – írta lapunk olvasója. – Elindultunk és az ablakon kinézve csodáltam a régóta várt esőt. A baj akkor kezdődött, mikor a bőrömön is éreztem az esőcseppeket a busz belsejében.

– Néhány perc múlva már a hátsómon éreztem, hogy valami hideg és nedves érzés fog el – folytatta olvasónk. – Természetesen azonnal felálltam és egy vizes ülést találtam magam alatt, majd körbenéztem és láttam, hogy a sorban valamennyi ülés vizes. Miután a baj megtörtént, egy fehér kis táblára lettem figyelmes a busz első ülésén, amelyen ez állt: Vizes! A kis tábla egyetlen egy árva ülésen volt csupán kihelyezve, holott az összes szék vizes volt a sorban.


Csuklós busz kanyarodik az Ady utcára. AZ ÉNYKK szerint a járművek éltekorával egyenesen arányos a hibák aránya
Fotós: Szakony Attila

 

Lapunk olvasója szerint a 320 forintos jegyár, illetve a 6 ezer forintos bérlet megvásárlás után olyan szolgáltatást kellene nyújtania a társaságnak, amivel elégedettek lehetnek az utasok. Viszont a fenti járat és a társaság több autóbusza sem felel meg az alapvető elvárásoknak.

Az eset kapcsán megkerestük az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt-t (ÉNYKK), ahonnét azt a választ kaptuk, hogy a panasz alapján a társaság beazonosította az autóbuszt és azt a műszaki telephelyre rendelte, ahol átvizsgálták a járművet.

„Egyes pontokon beázásra utaló nyomot találtunk, azonban az nem eredményezhette az utas ülések bejelentésben említett mértékű vizesedését.” – olvasható a válaszban. Mint ahogy az is, hogy a jármű életkora 17 év, és a műszaki problémák megjelenésének esélye – az életkor növekedésével – emelkedik. A társaság ettől függetlenül teljes műszaki átvizsgálásra küldte a kanizsai autóbuszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában