Közel száznegyvenmillió forintot ért a csempészcigaretta

2024.06.11. 11:48

Műanyag evőeszközök mellett két karton Marlborót vitt az olasz sofőr

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei hatvanezer doboz csempészcigarettát találtak egy szlovén kisteherautóban.

Arany Gábor

Cigarettával teli dobozok kerültek elő a furgonból

Fotó: NAV

Az adóhatóság közlése szerint az egyenruhások egy szlovén kisteherautó rakományát vették szemügyre az M7-es autópálya Váli-völgyi pihenőjében. Az iratok alapján a jármű, Szlovákiából tartott Szlovénia felé több ezer műanyag étkészlettel. A raktérben öt fekete fóliával körbetekert dobozt is találtak a pénzügyőrök. A csomagolás megbontásakor  kiderült, hogy szó sincs evőeszközökről. A dobozok mindegyike Marlboro Gold feliratú, zárjegy nélküli cigarettával volt kitömve. Az 58 éves olasz sofőr azt mondta, hogy nem tudott a rakományról, az utolsó pillanatban helyettesítőként vállalta el a fuvart. A pénzügyőrök összesen 6. 000 karton cigarettát foglaltak le, közel száznegyvenmillió forint értékben. A sofőrrel szemben jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetése bűncselekmény miatt indult eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában