A jogtulajdonosokat 20 millió forintot meghaladó kár érte

2024.06.11. 09:19

Kétkezes kapaszkodónak jelölték a játékkonzolt

Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei állítottak meg.

Arany Gábor

A hamis játékkonzolokból 1500 került elő

Fotó: NAV

Az adóhatóság közlése szerint a pénzügyőrök Gyulánál állították meg az Olaszországba tartó kamiont. A bemutatott iratok szerint a jármű különféle vegyes áruval indult útnak Bulgáriából. Az egyenruhásoknak gyanús lett az egyik iraton az áru megnevezése, amit „kétkezes kapaszkodóként” aposztrofáltak, ezért a rakomány átvizsgálása mellett döntöttek. A platóról Sony PlayStationre hasonlító játékkonzolok kerültek elő, amelyek külső jegyei arról árulkodtak, hogy a termékek nem eredetiek. Ezt a védjegyek jogosulti képviselői is megerősítették. A pénzügyőrök összesen 1.500 darab jogsértő árut vontak ki a forgalomból, amelyek több mint húszmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában