Vádemelés

2024.05.28. 08:09

Tartozás miatt törtek be az egervári családi házba

Ingatlanvásárlás miatti anyagi vitára kívánt pontot tenni az az 50 éves férfi, aki ennek érdekében betörést tervelt ki.

Arany Gábor

A betörés egyik nyomát rögzítették a rendőrségi helyszíneléskor

Fotó: Rendőrség

A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég készült el a vádirat. Ennek lényege szerint a tette miatt vádlottá lett 50 éves budapesti férfi fia ingatlant kívánt vásárolni Egerváron, ám az ügylet kapcsán polgári perbe bonyolódott a tulajdonos házaspárral. Az ingatlan vásárlására az apa adott pénzt a fiának, ezért a tulajdonosokkal szembeni követelés érvényesítése érdekében ő próbált meg többször is fellépni, de nem járt eredménnyel. Ezt követően elhatározta, hogy más úton jut hozzá a tartozás ellenértékéhez. Az elképzelése megvalósításához segítségül hívta 44 éves budapesti  ismerősét azzal, hogy törjenek be az “adósai” egervári házába, és hozzanak el különböző értéktárgyakat.
Megbeszélésünknek megfelelően 2023. december 21-én személygépkocsival Egervárra utaztak, ahol a fiatalabb férfi az Ady utcai ház teraszablakát vascsővel betörte, a zárat felfeszítette, és a házból arany ékszereket, karórát, mobiltelefont lopott el 785 ezer forint értékben. Ezt követően az ingatlan hátsó kapuján távozott, a lopott holmit pedig elosztották egymás között.
A zalaegerszegi rendőrök hamar a nyomukra jutottak, megállapították, hogy a betörőre fekete autóban várt a társa, akivel aztán elhajtottak. A rendőrök azonosították a gépkocsi vezetőjét, a 44 éves budapesti férfit, akit 2024. január 2-án a fővárosban fogtak el. Társa 2024. január 15-én önként feladta magát, és beismerő vallomást tett. A bűncselekménnyel okozott kár lefoglalással és a visszaadással részben megtérült.
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfiak – akik közül a fiatalabb jelenleg is letartóztatásban van – lopás bűntette miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabására tett indítványt közölte a büntetőeljárásról tájékoztatva dr. Jánky Judit megyei főügyészségi sajtószóvivő. AG
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában