Vádemelés

2024.05.15. 08:26

Házi szeméttelep miatt elzárás lehet a büntetés

Hulladékhegyeket halmozott fel udvarán az a 48 éves zalakomári férfi, aki ellen emiatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég készült el a vádirat.

Arany Gábor

Hulladék volt mindenhol au udvaron

Fotó: Ügyészség

A vádirat szerint a férfi lakóháza udvarán tovább nem hasznosítható vagy értékesíthető hulladékot halmozott fel és tárolt hosszabb ideig. Erre a 2023. március 28-án tartott szemlén derült fény, amikor összesen 34 köbméter, 18,5 tonna hulladékot tárt fel a nyomozó hatóság. A felhalmozott anyag jelentős része építési-bontási hulladék, kisebb részben egyéb lom, textil, műanyag, háztartási vegyes szemét volt, valamint 5 köbméter veszélyes hulladéknak számító elektronikai anyagot is találtak. A szemlét és a büntetőeljárás megindítását követően a férfi a 2023. július 20-án megtartott ismételt szemléig a hulladék elszállításáról, a terület rendbetételéről nem gondoskodott. 
Mivel a zalakomári férfi a szükséges engedéllyel nem rendelkezik, a Nagykanizsai Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat ellene, és büntetésként 90 nap elzárás kiszabására tett indítványt, közölte az eljárásról tájékoztatva dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője. 

Fotó: Ügyészség


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában