Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség

2024.04.02. 09:03

Türelmetlen motoros “fenyítette meg” a szabályosan  közlekedő autóst

Az incidensben elrepedt a megelőzött gépkocsi külső tükre, a történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock Studio 4477

Ennek lényegét dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. A közlekedési konfliktus 2023. június 18-án délután fél kettő tájt történt a 76-os főúton, ahol egy 48 éves búcsúszentlászlói férfi – az ügy vádlottja –  motorkerékpárral haladt Zalacsány felől Zalaegerszeg irányába. Utolért egy Dacia Logan típusú személygépkocsit, amiben egy házaspár utazott. Az autót vezető férfi a 60 km/h sebességkorlátozást jelző táblára tekintettel lelassított, amitől a motorkerékpáros ingerültté vált, és az előtte haladó előzésébe kezdett. Ennek során szándékosan és a forgalmi helyzetben indokolatlanul nem tartott megfelelő oldaltávolságot a Dacia Logan mellett, ráadásul előzés közben jobb kezével szándékosan beleütött a személygépkocsi bal oldali visszapillantó tükrébe, ami ettől behajolt, valamint a tükörlapja elrepedt. Az ütéstől az autó vezetője nagyon megijedt, a váratlan helyzet elvonta a figyelmét is a vezetéstől, de az eset nem járt személyi sérüléssel.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a motort vezető búcsúszentlászlói férfivel szemben közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. 

Két kép a rendőrségi helyszínelésről
Fotó: Ügyészség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában