Terepfutó bajnokság

2024.04.21. 19:00

Jól teljesítettek a zalai futók

Első alkalommal biztosított helyszínt a BM Országos Terepfutó és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Pontszerző Terepfutó Bajnokságnak a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Szekszárdon április 17-én megtartott országos bajnokságot a Magyar Rendészeti Sportszövetség, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte meg a Szekszárd közelében fekvő Sötétvölgyi Gyermektábort körülölelő erdőben.

Zaol.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem közlése szerint, a BM Országos Terepfutó és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Pontszerző Terepfutó Bajnokság védnöki feladatait az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, dr. Kovács Antal olimpiai bajnok sportoló vállalta, aki 1992-ben Magyarország első olimpiai és első világbajnoki címét szerezte meg judo sportágban.

A versenyt a Magyar Atlétikai Szövetség szabályai szerint bonyolították le, ötvenkettő belügyi, ezen belül tizennyolc katasztrófavédelmi szervezettől összesen mintegy ötszáznyolcvannyolc sportoló érkezett az ország minden tájáról. A Himnuszt követően Gyurkovics János, Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg a sporteseményt. Az alpolgármester köszöntője után a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálat Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont főosztályvezetője, Ördög István tűzoltó ezredes szólt a nevezőkhöz. A rendezvény megnyitóján végül dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a házigazda Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója lelkesítette a rajthoz állókat. 

A bajnokságon a Belügyminisztérium és a belügyi szerveknél dolgozók, valamint a belügyi oktatási intézmények tanulói is részt vettek. A futók különböző korcsoportokban két, három, négy és hat kilométeres távon indultak. A szeszélyes áprilisi időjárás mellett változatos terepviszonyok fogadták a futókat. 

Köztük a zalai csapatot is, akik közül dr. Kocsis Katalin Dorottya c. tűzoltó főhadnagy a 2 kilométeres távot 12 perc 50 mp alatt teljesítette, ezzel összesítésben a 23. helyen végzett, a katasztrófavédelmi kategórián belül viszont ez az előkelő 3. helyet jelentette, így a főhadnagy éremmel és oklevéllel, valamint 14 szerzett ponttal térhetett haza! 

Rajta kívül Kovács Miklós tűzoltó őrmester a 3 kilométeres, míg Bajusz Dániel tűzoltó főhadnagy 4 kilométeren távot teljesítette, s szerzett 1-1 pontot az éves bajnokságban a vármegye számára. Szabados Gergely tűzoltó őrnagy szintén utóbbi kategóriában indult, összesítésben a 31., míg a katasztrófavédelmen belül 13. lett, 4 pontot szerzett. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában