Vádemelés

2024.04.15. 08:10

Éveken át engedte a szennyvizet a patakba

A környezetet súlyosan károsító férfi ellen büntetőeljárás indult, ebben nemrég született meg a vádirat.

Arany Gábor

A patak medrébe vezette a szennyvíz a műanyag csővel

Fotó: Ügyészség

Ennek lényege szerint a tette miatt vádlottá lett  51 éves férfi 2018-től kezdve 2023 júniusáig a zalaköveskúti lakóházának szennyvíztároló aknájából havi-kéthavi rendszerességgel az esős időszakokban műanyag csővel a telek mögötti patakba ürítette tisztítás nélkül a háztartásban a mosogatás, mosás, fürdés, a WC használata során keletkező szennyvizet. A tisztítatlan háztartási szennyvíz rendszeres élő vízfolyásba jutása jelentős kedvezőtlen változást okozott. A földet, a levegőt, vizet és kismértékben az élővilágot, valamint azok összetevőit a  nagy mértékű szennyezéssel veszélyeztette és olyan szinten károsította, hogy annak természetes vagy korábbi állapota csak hosszú távon áll helyre, vagy beavatkozással – a szennyezett iszap eltávolításával - állítható helyre.
A Keszthelyi Járási Ügyészség a férfivel szemben környezetkárosítás bűntette miatt emelt vádat, közölte az eljárásról tájékoztatva dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában