Akár 25 millió forint lehet a bírság

2024.04.15. 08:27

Bukás lett a húsvéti kirándulás

A tetőboksz, a kombi felépítmény és a svájci rendszám vált gyanússá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreinek az M7-es autópályán a minap.

Arany Gábor

A szállítmányért 25 millió forint lehet a büntetés

Fotó: NAV

A pénzügyőrök Nagykanizsa térségében figyeltek fel az autóra március 30-án délelőtt, derült ki a NAV Bevetési Igazgatósága tájékoztatójából. A járműre szerelt tetőbokszból kezdetben arra következtettek, hogy húsvéti családi kirándulásra indultak vele az utasok. Később, amikor Volkswagen mellé gurultak, látták, hogy ez esetben másról lehet szó, mert az autóban ülő két férfi látványosan próbálta kerülni a járőrök tekintetét, akik ezért a kockázatosnak ítélt gépkocsit kiterelték egy ellenőrzési pontra. Mint kiderült, az útipoggyász összesen 22 darab kartondoboz volt, és amikor a járőrök felnyitották a bokszban, valamint a csomagtartóban talált dobozokat, 7.700 doboz zárjegy nélküli cigaretta került el, ez volt a kirándulók csomagja. Az egyenruhások a körülbelül 18 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, majd jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekménye miatt eljárást indítottak. A jogsértésre tekintettel a 33 éves sofőr akár 25 millió forint bírságra is számíthat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában