Nyolcszáznál több terméket foglaltak le

2024.03.01. 09:46

Zalában bukott meg a hamis fűrészek szállítmánya

A horvát piacon akarták eladni a szerszámokat a csalók, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ismét résen voltak

Arany Gábor

Hamisítvány volt a sok-sok fűrész

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága közlése szerint Bulgáriából Horvátországba tartott az a furgon, amit a pénzügyőrök a 7-es számú úton állítottak meg ellenőrzésre. Az autó plafonig pakolt rakteréből több száz fűrész, láncvezető lap, burkolat, valamint Stihl és Bosch feliratú matrica is előkerült. A barkácsholmikat szakértők is szemügyre vették, és megállapították, hogy azok egytől egyig hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül kívántak forgalomba hozni. Az 55 éves sofőr azt nyilatkozta: nem tudta, hogy a szerszámok és az alkatrészek hamisak, ő csak a szállítással volt megbízva. A pénzügyőrök a  nyolcszáznál több darab hamis terméket lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A hatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy a hamisított termékek forgalmazásának megakadályozása a gyártók számára is fontos, hiszen a védjegyhez társított minőség csorbítása jelentős kárt okoz számukra, miközben a hamis termékek a vásárlókra nézve biztonsági kockázatot jelenthetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában