A rendőrség tájékoztatása

2024.03.11. 11:57

Az elmúlt hétvégén történt

Zaol.hu

Fotó: Illusztráció / Fehér Márk

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány nyolc főt fogott el, akik közül öt személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök tíz főt állítottak elő, közülük ötöt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

Szabálysértési feljelentéssel 51 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 170, míg közigazgatási bírságot 54 alkalommal szabtak ki.

Az egyenruhások a vármegye útjain alkoholszondás ellenőrzést is végeztek, amely során öt esetben mutatott pozitív eredményt a műszer. Egyiküket a járőrök 2024. március 10-én 10 óra 30 perckor Zalaegerszegen, a Berzsenyi utcában ellenőrizték. Kiderült, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, emellett pedig még a járművezetéstől is el volt tiltva. A rendőrök eljárást indítottak az 50 éves helyi férfival szemben. 

Soha ne üljenek ittasan a volán mögé, ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy gépjárművet vezessenek, ha alkoholt fogyasztottak–írja a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában