Egy részeg férfi kötözködésével kezdődött

2024.02.12. 11:28

Összecsapás a pákai étteremben (Frissítve!)

A Lenti Járásbíróság jogerősen elítélte azt a három fiatal férfit, aki ittasan randalírozott a vendéglátóhelyen.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A három környékbeli huszonéves férfi 2022. augusztus 12-én együtt szórakozott és italozott a pákai Éden étteremben. Egyikük, egy 23 éves férfi – a III. rendű vádlott – már ittas állapotban belekötött a többi vendégbe, és megpróbált bejutni a kiszolgáló pult mögé is. Miután ezzel nem hagyott fel, bár többször kérte ezt a vendéglős, távozásra szólította fel őt, és megpróbálta két társával együtt kiterelni, mire a fiatalember meglökte, ököllel fejbe vágta. A vendéglős védekezésképpen visszaütött, és lökött egyet az agresszív fiatalemberen. Ezt látta két társa – 29, illetve 19 éves férfi –, és ők is beszálltak a konfliktusba, amiből verekedés alakult ki. Ebben az összecsapás elindítója a földre került, ott is maradt, míg társai tovább bántalmazták az előlük egyre hátráló vendéglőst. A dulakodás közben nekilökték őt az üvegajtónak, ami ettől kitörött, és a férfi beleesett a szilánkokba. A vérző sérüléseket látva a két támadó felsegítette társát a földről, majd mindhárman távoztak. Ezek után a vendégek látták el a vendéglőst, akinek  20 és 5 centiméteres vágott sebe keletkezett. A későbbi orvosszakértői vizsgálatok pedig 2  százalékos maradandó testi fogyatékosságot állapítottak meg nála.
Az egerszegi törvényszék közlése szerint a három vádlott a történteket beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, így a Lenti Járásbíróság előkészítő ülésen hozott jogerős ítéletet, mégpedig a II. és a III. rendű vádlottak esetében 2023. november 23-án, míg az I. rendűre  2024. február 7-én.
Eszerint az I. és a II. rendű vádlottakat társtettesként elkövetett testi sértés bűntette miatt marasztaltattak el, az I. rendű büntetése 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztve. Társa 1 év 2 hónap börtönbüntetést kapott, ezt 2 év próbaidőre felfüggesztve. A harmadik férfit társtettesként elkövetett garázdaságban mondta ki bűnösnek a bíróság, és 320 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában