A fiatal férfi több millió forint bírságra számíthat

2024.02.12. 07:46

Csomagtartóból árulta a manórudat

Többszáz Elf Bar volt annál a magyar férfinál, akinek autóját egy üzletlánc parkolójában vizsgálták át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Arany Gábor

Tiltott portékák kerültek elő a csomagtartóból

Fotó: NAV

A NAV Bevetési Igazgatóság közlése szerinet az egyenruhások egy győri üzletlánc parkolójában figyeltek fel egy magyar járműre, amit félre is állítottak egy alaposabb kontroll erejéig. Az autó átvizsgálásakor a csomagtartóból több mint 500 darab különféle ízesítésű (eper, görögdinnye, mangó, szőlő) elektromos cigaretta került elő. A 32 éves sofőr azt mondta, hogy a „manórudakat” Budapesten, a Keleti pályaudvaron vásárolta egy idegentől. Ő maga is továbbértékesítésre szánta, de állítólag nem tudta, hogy ez jogszabályba ütközik.

A pénzügyőrök az összesen 565 darab, több mint négymillió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást. A fiatal férfi több millió forint bírságra számíthat.

Figyelem! Dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta (például Elf Bar, Poco Bar, Nutristick) hazánkban illegális, értékesítése szigorúan tilos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában