Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

2024.02.12. 07:38

Csempészcigarettával bélelték ki a buszt

Nem a hagyományos szigetelőanyag került annak a kisbusznak az oldalkárpitjaiba, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai állították meg ellenőrzésre.

Arany Gábor

Cigivel bélelték ki a bolgár buszt

Fotó: NAV

Mint kiderült, a gépkocsi minden szegletét adózatlan füstölnivalóval tömték tele.  A NAV Bevetési Igazgatósága közlése szerint a pénzügyőrök Nagylaknál figyeltek fel egy bolgár kisbuszra, amely nyílászárókkal megrakott utánfutót is vontatott. A rutinellenőrzésre kísért járműszerelvény Belgiumba tartott 5 utasával és csomagjaikkal. A jármű típusa, úticélja és a járőrök tapasztalata is azt súgta, hogy alaposan át kell vizsgálniuk az autó minden zegét-zugát. Megérzésük beigazolódott, hiszen a tető- és ajtókárpitok, az ülések háttámlái, de még a karosszéria díszlécei alatt kialakított rejtekhelyek is különféle márkájú bolgár zárjegyes cigarettával voltak kitömve. A sofőr azt mondta, hogy mit sem tudott az elrejtett dohánytermékről, csak alkalmi gépkocsivezetőként dolgozik és ezért az útért 200 eurót kapott.

A pénzügyőrök összesen 962 doboz, több mint kétmillió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában