Fegyházbüntetést indítványozott az ügyészség

2024.01.15. 11:11

Késsel rabolt el pár ezer forintot érő ékszereket a fiatal férfi

Néhány percig örülhetett a zsákmányának, mert a rendőrök elfogták.

Arany Gábor

Zsebkéssel támadott a rabló

Fotó: Ügyészség

A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég született vádirat, amelynek lényegét dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője ismertette.
A tette miatt vádlottá lett 32 éves nagykanizsai férfi 2023. augusztus 26-án este fél nyolc körül, ittas állapotban Nagykanizsán odament egy buszmegálló járdaszegélyén ülő férfihoz, és kérte, hogy gyűrűit, karkötőjét adja oda neki, mivel szeretné megnézni. A megszólított tartva attól, hogy értékeit nem kapja vissza, az ékszereit nem adta át, mire a fiatalember zsebkést húzott elő, fenyegetőzött vele, áldozata nyakához tartotta, majd a szerencsétlen embert a földre nyomva fojtogatni kezdte, ököllel arcon is ütötte, könnyű sérüléseket okozva neki. Az erőszak hatott, a megtámadott félelmében átadta az ezüst karikagyűrűjét és karkötőjét. Ez után a nyakláncát is elkérte a támadója, akinek a figyelmét közben egy bámészkodó idős ember elterelte, ezt kihasználva áldozata a kerékpárjára pattant és elmenekült. Szerencséjére hamarosan rendőrökkel találkozott, akiknek beszámolt a vele történtekről, így a járőrök pár perc elteltével a helyszínre értek, és a 32 éves férfinél megtalálták a véres kést, valamint az ékszereket, ez utóbbiak mindössze kilencezer forintot értek.
A tette miatt letartóztatott férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablásért emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség, melyben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában