Vádemelés

2024.01.05. 08:26

Engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket

Hangtompítós céllövő puskát is találtak rendőrök, amikor 2023. március 1-én felkerestek egy 45 éves férfit, alsónemesapáti házánál.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A garázs átvizsgálásakor egy 22 (5,6 mm) Long Rifle kaliberű, gyártási szám nélküli, TOZ-8M típusjelzésű, egylövetű, szovjet gyártmányú céllövő kispuska került elő. Ez a törvény értelmében lőfegyvernek minősül. A kispuskára rá volt szerelve egy Gamo Sporter típusú, 4x32 nagyítású, 0913F számjelzésű céltávcső és egy házilagos készítésű, 201 mm hosszúságú és 41,81 mm átmérőjű hangtompító, ez utóbbi engedély nélküli birtoklása szintén jogszabályba ütközik. A férfi tartott továbbá 72 darab 22 (5,6 mm) Long Rifle kaliberű, német gyártmányú, peremes céllövő töltényt, amelyek alkalmasak voltak a kispuskával való kilövésre. 
A férfi ellen büntetőeljárás indult, amelyben nemrég született vádirat. Erről tájékoztatást adva dr. Jánky Judit a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a lőfegyverekről és lőszerekről szóló  törvény értelmében a férfi által tartott lőfegyver, lőszerek és hangtompító tartása hatósági engedélyhez kötött, és ilyennek a vádlott nem rendelkezett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben lőfegyver és lőszer engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában