Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat

2023.12.01. 08:15

Tanárára támadt a nevelőintézeti fiatal

A büntetőeljáráshoz vezető események 2022. december 20-án délelőtt 10 óra tájt zajlottak az EMMI Nagykanizsai Javítóintézet „B” épületének első emeleti összeszerelő műhelyében a gyakorlati foglalkozáson.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

 A  növendékek feladata az volt, hogy kismegszakítókat szereljenek össze, a tette miatt vádlottá lett kamasznak azonban nem volt kedve a munkához, a teremben járkált, és azt követelte a nevelőtanártól, hogy hívja fel oda a pszichológust vagy az oktatási vezetőt. Utóbbi röviddel később felment a műhelybe, ahol a fiú kérte tőle, hogy helyezzék át az iskolai csoportba, de a kérést nem teljesítették. Ezt követően, délelőtt fél 11 körül a növendék  kiabálni kezdett, hogy miért nem teszik át az iskolai csoportba, majd egy széket nekiütött a műhelyben a fémasztalnak. Viselkedése miatt a gyakorlati foglalkozást tartó nevelőtanár kérdőre vonta a fiút, aki kiment a folyosóra, idegesen fel-alá sétált, majd hirtelen rátámadt a műhely ajtajában álló tanárára, és nagy erővel mellkason lökte.

Mivel az oktató-nevelő tanárként közfeladatot ellátó személynek minősül, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség fiatalkorúak ügyésze közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az intézeti nevelt fiúval szemben, közölte a büntetőeljárásról tájékoztatva dr. Jánky Judit, a főügyészség sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában