Befejezték az ügy vizsgálatát

2023.12.01. 13:42

Kibontották a falat a tolvajok, így loptak a zalaegerszegi üzletből

A rendőrségre 2021. október 1-én érkezett bejelentés arról, hogy az éj leple alatt Zalaegerszegen egy műszaki áruház hátsó falát ismeretlen elkövetők kibontották, és onnan okostelefonokat, laptopot, táblagépeket és más elektronikai készülékeket vittek el megközelítőleg 38 millió forint értékben.

Zaol.hu

Forrás: police.hu

 

A zalai nyomozók széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, és nemzetközi szervek közreműködésével azonosították a feltételezett tetteseket, akik, mint kiderült, több európai országban is követtek el hasonló módszerrel bűncselekményeket. A bűnbandát a román rendőrség bevonásával 2022. december 6-án fogták el Romániában.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 28, 36 és 45 éves román állampolgárságú férfiakkal szemben.  

A nyomozók az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat vádemelés céljából megküldték a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek, írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában