Tízmillió forintot meghaladó kárt okozott a jogtulajdonosoknak

2023.12.01. 08:31

Hamis kozmetikumokat és ruhákat szállított a román sofőr

Megpróbálta elrejteni a rúzsokkal megrakott dobozt az román férfi, akinek autóját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei állították meg ellenőrzésre.

Arany Gábor

Hamis ruhák is előkerültek

Fotó: NAV

Az utasokat és csomagokat is szállító külföldi sofőr az M7-es autópálya lepsényi pihenőhelyének egyik épülete mellé megpróbált elrejteni egy kartondobozt az ellenőrzést tartó járőrök elől, de észrevették. Az egyenruhások átvizsgálták a dobozt, kiderült, hogy több mint háromszáz Chanel feliratú szájfény van benne, az autó raktérében pedig néhány ismert márkajelzésű kabátot, pulóvert és más ruhaneműt is találtak. A kozmetikumokat és ruhákat a termékek jogosulti képviselői is szemügyre vették, ezekről megállapították, hogy egytől egyig hamisítványok. A sofőr a rejtegetési kísérlete dacára azt állította, hogy nem tudott a dobozok tartalmáról. A járőrök a 325 darab jogsértő terméket lefoglalták, amelyekkel az elkövető több mint tízmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak. A NAV munkatársai iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

A hatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacon. A testtel közvetlenül kapcsolatba kerülő anyagok _ mosószer, sminktermékek, parfümök _ akár veszélyes összetevőket is tartalmazhatnak. A hamis termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi- és minőségi kockázatot is jelentenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában