Lezárták az ügy vizsgálatát

2023.12.01. 19:32

Átverte ügyfelét a zalai ügyvéd, rendőrségi nyomozás indult ellene

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya ügyvédi visszaélés és közokirat-hamisítás miatt folytatott nyomozást egy jogi képviselő ellen, aki a gyanú szerint saját megbízóját becsapva juthatott százezrekhez.

Zaol.hu

Illusztráció

Fotó: ZH

A megalapozott gyanú szerint egy zalai ügyvéd úgy verte át saját ügyfelét, hogy miután meghatalmazták egy polgári peres ügyben, a bíróság nevében olyan valótlan tartalmú végzést készített, amibe belefoglalta, hogy a megbízója az eljárás során helyezzen letétbe 195 ezer forintot. A hamis bírósági döntést megküldte az ügyfelének, aki ezt követően kifizette neki az összeget. A sértett a bírósági tárgyaláson szembesült azzal, hogy jogtalanul kérték tőle az összeget. Az ügyvéd felszólítást követően visszafizette a pénzt.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának munkatársai a jogi képviselővel szemben ügyvédi visszaélés bűntett, és közokirat hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A nyomozók a napokban befejezték az ügy vizsgálatát, az iratokat megküldték a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek – közölte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában