Anyósánál rejtette el a zsákmány egy részét

2023.12.08. 08:06

A munkahelyéről lopott az épületgondnok

Visszaélt beosztásával az a fiatal férfi, aki ellen emiatt nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock Studio 4477

A büntetőeljárásról dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott ki tájékoztatást. E szerint  a tette miatt vádlottá lett 30 éves zalai férfi 2020. október 21. napjától épületgondnokként és szerelőként állt alkalmazásban egy mezőgazdasági gazdálkodónál. A férfi – kihasználva a beosztását és munkakörét – 2022 szeptemberében ellopta a munkahelye tulajdonát képező, 150 ezer forint értékű elektromos quadot a hozzá tartozó 20 ezer forint értékű töltővel és 2 darab, 20 ezer forintot érő lemezfelnire szerelt terepgumival. Ezt követően 2022 novemberében újabb zsákmányra tett szert,  10 darab 110 x 160 cm nagyságú, összesen 71 990 forint értékű azbesztmentes palát vitt el. A munkaadójának a lopásokkal  összesen 261 990 forint kárt okozott. 
Az enyveskezű alkalmazott az eltulajdonított quadot az anyósa ingatlanán álló melléképületben rejtette el, míg a palákat a saját birtokára vitte, ahol azokat a rendőrök lefoglalták, így a lopással okozott kár megtérült.
A Lenti Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában