A bíróság 480 ezer forint pénzbüntetésre ítélte

2023.11.09. 16:35

Viperával támadta meg a kutyáit fényképező férfit

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Salivanchuk Semen

Viperával támadta meg a feldühödött gazda a kutyáit fényképező férfit, az atrocitás miatt büntetőeljárás indult, ebben a Keszthelyi Járásbíróságon született jogerős ítélet.

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a tette miatt elmarasztalt férfi  2022 júniusában családi háza udvarán tartózkodott, amikor észrevette, hogy a szemközti oldalon álló férfi figyeli és elővesz egy fényképezőgépet, mert a szabadon engedett kutyákról akart képet készíteni, mivel az idő tájt sok bosszúságot okoztak a környék lakóinak az állatok, és emiatt a jegyzőhöz kívánt fordulni. Erre az ebek gazdája teleszkópos botot, viperát ragadott, kifutott az utcára, és a bottal a fényképező férfit fejen ütötte, majd úgy meglökte, hogy áldozata a vízelvezető árokba esett. Ezt követően a  8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett áldozatát magára hagyta.

A Keszthelyi Járásbíróság a magáról megfeledkezett férfit bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében és testi sértés vétségében, ezért őt 480 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte bűnösségét és megbánta tettét, büntetlen előéletét, továbbá az időmúlást. Súlyosítóként, hogy a bűncselekményt két kiskorú szemeláttára követte el, valamint az erőszakos bűncselekmények elszaporodottságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában