A kár meghaladta a 72 ezer forintot

2023.11.28. 09:03

Inni akartak, hát betörtek az alkoholért

A vonyarcvashegyi strandon fosztogatott a két szomjas férfi, barátnőjük közben figyelte a környéket, nehogy megzavarja őket valaki.

Arany Gábor

Letépték a szúnyoghálót, hogy bejussanak a büfébe

Fotó: Ügyészség

A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég született vádirat, melynek lényegét dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség sajtószóvivő-helyettese ismertette. Eszerint egy 31 éves férfi és 44 éves társa, valamint egy 32 éves nő 2022. szeptember 5-én késő este erősen ittas állapotban a nyitott hátsó kapun keresztül bement a vonyarcvashegyi strandra, ahol elhatározták, hogy szereznek maguknak még szeszes italt. Ennek érdekében a két férfi egy ponyvával fedett strandcikküzlet ponyváját feltekerte, bement, közben a nő figyelte, jön-e valaki. Az üzletben a tolvajok alkoholt nem találtak, helyette férfi fürdőnadrágokat, strandtörölközőket, baseballsapkákat, divatékszereket és üdítőitalokat vettek magukhoz, közel 37 ezer forint értékben. Az üdítőket közösen elfogyasztották, az ékszereket pedig a nő kapta meg. 

Miután az üdítők elfogytak, változatlanul szerettek volna alkoholhoz jutni, ezért továbbmentek, majd egy strandi büfé hátsó ablakáról a két férfi a szúnyoghálót letépte, hogy bejusson a büfébe. A nő ekkor is kint maradt és figyelte a környéket, biztosította társait. Itt már szerencsével jártak, a két férfi 2 üveg pálinkát, 15 dobozos sört és 15 üveg üdítőitalt hozott ki, aztán szerzeményüket hármasban elfogyasztották. Mivel a fiatalabb férfi a büfé hűtőjéből kipakolta a romlandó élelmiszereket is, így azok tönkrementek. A tolvajok a lopással közel 27 ezer forint, míg az élelmiszerek és a szúnyogháló megrongálásával további 8.100 forint kárt okoztak.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a trió tagjai ellen lopás vétsége miatt emelt vádat és a társtettes férfiakkal szemben büntetésként elzárást, míg a bűnsegédnek minősülő nővel szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában