Talicskán vitte menyével együtt haza a vadat

2023.10.17. 07:50

Hurokkal ölte meg a szarvast a gyűrűsi rabsic

Lopás és orvvadászat miatt emeltek vádat ellene.

Arany Gábor

Hurokkal fogta meg a szarvast a rabsic

Fotó: Rendőrség

Orvvadász által kitett huroknak esett áldozatául a gímszarvas borjú, a rabsic ellen nemrég emeltek vádat. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Jánky Judit által ismertetett történet elsőrendű vádlottja, egy 60 éves gyűrűsi férfi a lakóházához közeli erdőrészen 2023. március 13-án este helyezte ki a saját készítésű dróthurkot, hogy azzal vadat ejtsen el. Másnap délután észlelte, hogy egy elpusztult gímszarvas borjú van a hurokban. Bár tudta, hogy az elhullott vad a helyi vadásztársaság tulajdonát képezi, menyével, a büntetőügy másodrendű vádlottjával kiszedték az állatot a hurokból, és talicskán hazaszállították, a férfi megnyúzta, és húsának hasznosítására feldolgozta, ekkor érték tetten a rendőrök. 

A gímszarvas vadgazdálkodási értéke 100 ezer forint, a vadhús értéke 63 ezer forint volt, amely lopási kár a nyomozás során nem térült meg.

A tiltott vadászati eszközt használó tolvaj ellen lopás vétsége és orvvadászat bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Itt dolgozta fel a vadat a rabsic
Fotó: Rendőrség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában