Tárgyalást mellőzve döntött a bíróság

2023.09.22. 09:38

Az asszony vajúdott, a párja közben lopott

Jogerősen pénzbüntetésre ítélték

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a szalapai 19 éves férfinak az ügyében, aki a zalaegerszegi kórház szülészetén lopott. Az eset 2023. január 16-án történt.  A 19 éves szalapai fiatalember napközben a megyei kórház szülészetére érkezett apás szülésre. Ehhez beküldték az egyik szobába, hogy az előírt védőöltözetet vegye fel, ő ezt használta ki, és egy másik apuka által otthagyott kabátból bankkártyát, 50 eurót, valamint 11 ezer forintot lopott el. A szalapai férfi a gyermeke világra jötte után este hét óra tátj távozott a szülészetről, majd azonnal pár 6 780 forintért vásárolt a bankkártyával. A lopás bejelentését követően a rendőrök az egészségügyi dolgozók segítségével rövid időn belül azonosították a tolvajt, akit este háromnegyed tízkor a kórházban fogtak el. A fiatalembert előállították a rendőrkapitányságra, és a lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
Az egerszegi törvényszék közlése szerint a lopással okozott 11 ezer forint és 50 euró, valamint a bankkártya jogosulatlan használatával okozott kár az eljárás alatt megtérült. 

A fiatal férfit lopás vétsége és csalás bűntette miatt a bíróság 330 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte jogerős büntetővégzéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában