Busz szállította a pénzt oda-vissza

2023.08.08. 13:15

Euró ment, forint érkezett

A két férfit bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Arany Gábor

Csomagban érkezett a pénz

Fotó: Rendőrség

Illegális valutaváltókat értek tetten a rendőrök. A rendőr-főkapitányság közlése szerint a gazdaságvédelmi alosztály nyomozói elfogtak két férfit, akik több éve illegálisan váltották a valutát.  
Két helyszínen csaptak le augusztus 7-én a  rendőrök a két férfira, akik több éve folytattak illegális valutaváltó tevékenységet engedély, bejelentés és pénztár használata nélkül. Az 55 éves, Lentiben élő Cs. Zoltán körülbelül heti rendszerességgel küldött a zalai városból távolsági busszal eurót egy 48 éves egyiptomi férfinak, Khalil A.N-nek Budapestre, aki az átváltott valutát ugyancsak a busszal küldte vissza. A rendőrök akkor érték tetten a külföldit, amikor a neki küldött – 60 ezer eurót tartalmazó – csomagot átvette a buszsofőrtől a Népligetben, az annak megfelelő összegű forintot pedig átadta. A nála lévő 46 millió forintnak megfelelő készpénzt, valamint a Lentiben élő férfinél talált 13 millió forintot érő valutát lefoglalták az egyenruhások. A nyomozók mindkét férfit elfogták, majd kihallgatták őket jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfiakat bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában