Katasztrófavédelem

2023.06.06. 14:19

Több helyen gondot okoznak az esőzések Zalában

Zaol

Illusztráció

Forrás: Elekes Gergő

Fotó: ZH Archív

Nemesrádó: A sok esőtől meglazult a talaj és kidőlt egy fa, amely forgalmi akadályt okozott a 7362-es úton, Nemesrádó külterületén kedd éjszaka. A keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Zalaszentgrót: Nyolc méter magas fa dőlt a 7352-es útra Zalaszentgrót térségében kedden éjszaka a nagy esőzés következtében. A település önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. 

Balatonberény: Az áteresz eltömődése miatt nagy mennyiségű esővízzel telítődött egy árok, a felgyülemlett csapadék pedig egy garázst is veszélyeztetett Balatonberényben, a József Attila utcában kedden délelőtt. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet az árokból, az átereszt pedig kitisztították, hogy biztosítsák a további vízmennyiség zavartalan elfolyását. Az egység ezt követően a garázs elől is eltávolította a vizet.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!