Folytatódik a nyomozás

2023.03.30. 09:24

Bombariadó, visszavont beismerő vallomás, feljelentés kényszervallatás miatt

Az elmúlt hetekben öt alkalommal érkezett bombával fenyegető elektronikus üzenet zalaegerszegi oktatási intézményekhez.

Arany Gábor

Rendőrségi autó Zalaegerszegen, az Ady-iskola előtt, ahol megint bombariadó volt (korábbi fotó)

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A rendőr-főkapitányság március 14-én kiadott közlése szerint a nyomozók azonosították, elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a bombariadóval érintett egyik iskola 15 éves tanulóját. A kamasz a kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte, írta akkor a rendőrség.

A fiú ügyvédje, dr. Slezák József közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ennek tartalma szerint a fiatalkorú az első kihallgatásán, 2023. március 10-én tett beismerő vallomását március 13-án visszavonta, szülei pedig a kihallgatás körülményei miatt panaszt tettek az illetékes ügyészségnél. Az ügyvédi közlés kitér arra is, hogy a március 28-án tartott kihallgatásakor a fiatal részletesen beszámolt a bűncselekménnyel semmilyen összefüggésbe nem hozható számítógépes tevékenységéről, amit a tőle lefoglalt technikai eszközök vizsgálata során ellenőrizhet a nyomozó hatóság. Mivel a fiatalkorú nem követte el a bűncselekményt és már a megalapozott gyanú közlésére sem állt megfelelő adat a rendőrség rendelkezésére, ezért indítványozták a büntetőeljárás megszüntetését bűncselekmény elkövetésének hiánya miatt, szólt az ügyvédi tájékoztatás.

A vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit érdeklődésünkre közölte, kényszervallatás bűntette miatt érkezett feljelentés a beismerő vallomás felvételével kapcsolatos jegyzőkönyv elkészültének körülményeit kifogásolva. Az erre tekintettel indított nyomozás a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban van. Információink szerint a bombával fenyegető másik négy elektronikus levél elkövetőit keresik, tovább folytatja a rendőrség a nyomozást ismeretlen tettes ellen közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában