Frissen Zalából

2023.02.01. 14:23

Több százezer forinttal csapta be a barátnőjét

Hamis indokokkal csalt ki több százezer forintot a barátnőjétől az a barcsi férfi, aki hamarosan bíróság előtt felelhet tettéért.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Az egerszegi járási ügyészségen nemrég vádiratba foglalt történet részleteit dr. Pirger Csaba főügyészségi sajtószóvivő ismertette.

A történet vádlottá lett főhőse, egy 1981-ben született barcsi férfi 2018 őszén ismerkedett meg egy zalaboldogfai nővel, akivel párkapcsolatot alakított ki. A csekély jövedelemmel rendelkező udvarló általában a hétvégeket töltötte barátnőjénél. Egy év elteltével jutott arra az elhatározásra a férfi, hogy a kapcsolatot kihasználva pénzt kér kölcsön párjától, mert felismerte, hogy könnyen félrevezethető, érzelmileg befolyásolható. A következő hat hónapban, 2020. április végéig húsz alkalommal kért tőle kisebb-nagyobb összeget 5000-től 115 ezer forintig. Változatos ürügyeket talált ki: kért pénzt ingatlanaival kapcsolatos hitel törlesztésére, személygépkocsi vásárlásának költségeire, később az autó javítására. Szüksége volt pénzre az édesanyja kórházból való hazaszállítására, valamint saját súlyos betegségének kezeléséhez a gyógyszerek kiváltására. A nő számára csak 2020 májusában vált világossá, hogy párja nem szenved súlyos betegségben, nincsenek ingatlanai, nincsen autója, az összes okot csak kitalálta. Ekkor próbálta visszakérni a kölcsönadott, összesen 611 ezer forintot, de a férfi ettől elzárkózott, lecserélte a telefonszámát, hogy ne legyen elérhető.

A történtekre tekintettel csalás bűntette miatt emeltek vádat a barcsi férfi ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában