A tankerület tájékoztatása szerint 11:30 körül mindenhol helyreállt a rend

2023.02.07. 10:12

Hét zalaegerszegi iskolában jelentettek bombariadót kedd reggel (fotók, videó)

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Frissítés: 

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

„2022. február 7-én, kedden 8 órakor a Zalaegerszegi Tankerületi Központhoz tartozó öt intézmény, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz tartozó két intézmény e-mail üzenetet kapott, melyben az állt, hogy „Van egy bomba az iskolában”.

A fenntartásában lévő intézményektől kapott jelzést követően a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, valamint az érintett intézmények vezetői is bejelentést tettek a rendőrségre. A tankerületi igazgató elrendelte az intézmények kiürítését, valamint egyidejűleg felvette a kapcsolatot a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetőjével. A rendőrség munkatársai az épületeket átvizsgálták, nem találtak bombát.

A tanulók – ahol erre volt lehetőség – a város intézményeiben várakoztak (Mindszenty Múzeum, Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Interspar), a tankerület meleg teát osztott a gyermekeknek.

Az érintett iskolákban 11:30 körül mindenhol helyreállt a rend.

A Tankerületi Központ és az intézmények folyamatosan tájékoztatták a szülőket e-mailben, a közösségi média felületein és a Krétán keresztül.

Az incidens alatt rendben megszervezték az épületek elhagyását, a gyerekek felügyeletéről és biztonságáról gondoskodtak.”

Előzmény: 

Bombával fenyegetőző e-mailt kapott hét zalaegerszegi iskola kedden reggel.  Információink szerint az intézmények kiürítését megtörtént, elkezdődött az épületek átvizsgálása az ilyenkor szokásos protokoll szerint. A rendőrség érdeklődésünkre még nem nyilatkozott az ügyről. Az érintett iskolák: Ady, Csány, Dózsa, Ganz, Kölcsey, Petőfi, Zrínyi. 

Fotós: Pezzetta Umberto

Érdeklődésünkre a rendőrség az alábbi választ küldte: 

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. február 7-én 8 óra 21 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum e-mailüzenetet kapott, hogy hét oktatási intézményben bomba van. A rendőrök azonnal az érintett helyszínekre vonultak és szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével megkezdték az épületek átvizsgálását.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben nyomozást indított.

Egyik épületben sem találtak gyanús tárgyat, vagy robbanószerkezetet. 

Fotós: Pezzetta Umberto
A Ganz technikum is üresen áll
Fotós: Fehér Márk
Munkácsy Mihály technikum
Fotós: Fehér Márk

 

Csány László technikum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában