Vádemelés

2023.01.31. 11:59

Rézcsöveket lopott volna a zalakomári férfi és ismeretlen társa, de lebuktak

Lopás közben érték tette a tolvajokat, de sikerült elmenekülniük, egyikük azonban mégis rendőrkézre került.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pixabay

A történtek miatt vádlottá lett, 1969-ben született zalakomári férfi ismeretlen társával 2021. április 10-re virradó éjszaka az ajtó befeszítésével  jutott be Zalakomárban a Vasút téren található, felszámolás alatti cég  raktárépületbe. A helyiségből két darabban 77 méter hosszú, összesen 93 kiló, 451 ezer forintot érő rézcsövet tulajdonítottak el, miután azokat lefűrészelték. A következő nap kora este visszatértek és a betöréskor nyitva hagyott ajtón bementek a raktárba, ahonnan további 64 méter hosszú, 38 kiló súlyú, 264 ezer forintot  érő rézcsövet loptak el. Folytatták volna ténykedésüket, azonban megzavarta őket a raktár bérlője, aki megpróbálta a tolvajokat visszatartani azzal, hogy az ajtó elé állt,  és igyekezett megakadályozni kijutásukat az épületbő. Nem járt sikerrel, mert a betörő páros erősebbnek bizonyult, az ajtót kinyitották és elmenekültek, hátrahagyva a zsákmányukat, ugyanis az ellopott rézcsöveket már előzőleg a raktárépület keleti oldalán az erdősávban rejtették el, ott találtak rá a rendőrök, visszaszolgáltatták a tulajdonosának, így a 715 ezer forintos kár megtérült. 

A főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a Nagykanizsai Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő zalakomári férfi ellen társtettesként elkövetett lopás miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában