Grázdaság

2023.01.31. 13:39

Balhézott a biciklis Zalaegerszegen, vádat emeltek ellene

Járdán kerékpározó férfi keveredett tettlegességig fajuló konfliktusba gyalogosokkal, az ügyben hamarosan bíróság fog dönteni.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pixabay

A történet vádlottá lett főszereplője, egy 20 éves férfi 2022. július 1-én reggel 6 órakor a zalaegerszegi Berzsenyi utca járdáján karikázott, amikor szóváltásba keveredett négy gyalogossal, akik közül egy nő rászólt, hogy a járda helyett a kerékpárúton kellene haladnia. A vitát követően a fiatal férfi mérgében a kerékpárját a földhöz vágta, majd a négyfős társaság után eredt. Követte őket, amikor bementek a Stadion utcai dohányboltba és bent támadólag lépett fel az egyik férfivel szemben. Bántalmazni akarta, egyre indulatosabban kiabált, gesztikulált, fenyegetőzött, azt is kiabálta, megöllek titeket. A társaság egyik tagja, egy nő igyekezett visszatartani a magáról megfeledkezett férfit, aki azonban feléjük ütött és mindkettőjüket a nyakuk tájékán eltalálta. Ez után a támadó kifutott a dohányboltból, mire ketten utánafutottak, ekkor a biciklis fiatalember a nőt az ajtóból még visszalökte az üzletbe. A megtámadottaknak az ütéstől legfeljebb könnyű sérüléseik keletkezhettek.

A vádirat megfogalmazása szerint a fiatal férfi olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, ami alkalmas volt arra, hogy a dohánybolt előtti közterületen, és különösen a dohányboltban tartózkodókban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság miatt emelt vádat, közölte a főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában