Fegyházból letartóztatásba

2022.09.21. 17:32

Drónt is használhatott a betöréshez a zalaegerszegi férfi és bűntársa

Drónnal deríthették fel a betörésre kiszemelt ingatlant, majd több tízmillió forintos zsákmánnyal távoztak a tettesek. A bűncselekmény egyik gyanúsítottja most szabadult volna más ügy miatt kapott szabadságvesztéséből, de a bíróság kedden elrendelte a letartóztatását.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A büntetőügyről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, az 1978-ban született zalaegerszegi férfit azzal gyanúsítják, hogy bűntársával 2019. december 10-én késő délelőtt Nagykanizsán betört egy Harmat utcai házba és onnan 58 millió forintot, valamint 55 ezer eurót elvittek. Az egerszegi férfi ezt követően a pénz rá eső részéből különböző tranzakciókat hajtott végre, hogy elfedje a bűnös úton szerzett vagyon eredetét.
Az ügyben indított nyomozás során a férfi közeli rokonainál tartott rendőrségi kutatáskor számítástechnikai eszközöket és egy drónt foglaltak le. Ez utóbbinak azért lehet jelentősége, mert a betörés előtti napon a Harmat utcai ingatlan szomszédjában dolgozó munkások egy drónra figyeltek fel, ami átrepült a ház felett, miközben madársereg követte, majd távozott a 61-es út irányában. A nyomozók adatokat találtak arra, hogy a betörés előtt két héttel vásárolta az egerszegi férfi a drónt. A bűncselekményt közvetlenül megelőző időszakban pedig a társával együtt felderítő repülést végzett a nagykanizsai Szabadhegy felett, ahol a Harmat utca is található. Ezen kívül a két férfi által használt mobiltelefonok adatai azt mutatták, hogy a betörés időpontjában a készülékek a dél-zalai városban voltak.

A többszörös visszaesőnek minősülő zalaegerszegi férfit a kőszegi bíróság bűnsegédként elkövetett lopás miatt korábban 2 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte, ebből szabadult volna szeptember 22-én, ám a nagykanizsai járási ügyészség indítványozta a letartóztatását, amit a nyomozási bíró elrendelt kedden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában