Frissen Zalából

2021.07.01. 09:08

Három órás várakozásra is számíthatnak az utazók a letenyei határon – Frissítve

Háromórás várakozási idő alakult ki csütörtökön a város melletti sztrádaátkelőnél, illetve a 7-es úton lévő határállomás előtt is több kilométeres kocsisor torlódott fel.

Péter B. Árpád

Több kilométeres kocsisor és háromórás várakozási idő alakult ki a sztrádaátkelőnél

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A horvát hatóságok csütörtök óta ellenőrzik a beutazók védettségét, emiatt nőtt meg a várakozási idő. Csak az léphet be az országba, akinek van az Unióban elfogadott, érvényes digitális Covid-igazolása, tájékoztatott a magyar konzuli szolgálat. A két ország közötti megállapodásnak megfelelően a hazai védettségi igazolvány is alkalmas az átlépéshez.

Több kilométeres kocsisor és háromórás várakozási idő alakult ki a sztrádaátkelőnél
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Akinek nincs kártyája, digitális igazolása, annak rendelkeznie kell 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy vállalnia, hogy az átlépés után, saját költségén, elvégezteti azt, az eredmény megérkezéséig pedig házi karanténba vonul. A 12 éven aluliaktól nem kérnek igazolást.

A horvát hatóságok tegnap késő délutánra felgyorsították az átkelést: 16 óra körül a 7-esen gyakorlatilag megszűnt a torlódás, az M7-esen pedig csökkenni kezdett a korábban végeláthatatlan kocsisor, amelyben leginkább magyar, cseh és szlovák autókat és motorokat lehetett látni, néhány Unión kívüli felségjelzésű jármű mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában