kábítószer volt a csomagban

2021.01.18. 13:11

Közterületen vizelt a férfi, így bukott le, hogy drogozott – frissítve

Utcai pisilés miatt figyelt fel a rendőr a fiatal férfiakra, akik ellen végül új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

Arany Gábor

Forrás: shutterstock.com

Fotó: majo1122331

A rendőrjárőr 2019. június 22 én késő délelőtt gépkocsival haladt Zalaegerszegen a Landorhegyi úton, amikor felfigyelt az egyik társasház előtti park fájánál magán könnyítő 32 éves férfira. Megállt járművével a törzsőrmester és gyalog indult a dolgát közben elvégző férfi felé, aki ekkor már a közelében várakozó idősebb, 37 éves társához lépett, pénzt nyújtott át neki, és elvett tőle egy apró tárgyat, amit messziről nem lehetett felismerni. Odaérve hozzájuk a rendőr a csomagot átvevő 32 éves férfit felszólította, mutassa fel a jobb kezét, amit ő az érkező rendőr láttán közben a háta mögé rejtett. A férfi eleget tett a felszólításnak, de a kezében ekkor már nem volt semmi, viszont mögötte a földön a járőr megtalálta, az idősebb férfitól átvett apró csomagot. Az ebből előkerült növényi törmelékről kiderült, hogy új pszichoaktívnak minősülő anyag. A két férfi szervezetében pedig a szakértői vizsgálat kábítószerek fogyasztását mutatta ki.

Az egerszegi törvényszék tájékoztatása szerint az ügyben nemrég született jogerős ítélet. E szerint az idősebb férfit a járásbíróság bűnösnek mondta ki új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében és kábítószer birtoklásának vétségében. Ezért 14 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte 172 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. A kábítószer fogyasztásával vádolt társa ellen nem született ítélet, a bíróság elkülönítette az ügyet.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában