Választás rendje elleni bűntett

2019.10.24. 11:14

Hajléktalanok iratait másolták le, pénzt ígértek szavazatukért Nagykanizsán

Hajléktalanoknak pénzt adtak irataik lemásolásáért Nagykanizsán az önkormányzati választások előtt, és pénzt ígértek nekik a szavazatukért is, ezért választás rendje elleni bűntett miatt indított nyomozást a rendőrség – közölte a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

MTI

Jánky Judit elmondta: a Magyar Vöröskereszt területi vezetője még szeptemberben tett feljelentést, miután a nagykanizsai hajléktalanszállón az ott elszállásoltak iratait ismeretlenek pénzért lemásolták. Ötezer forintot fizettek a lakcímkártya és a személyi igazolvány lefényképezéséért, és azt is felajánlották nekik, hogy október 13-án busszal elszállítják őket szavazni és ezért 15 ezer forintot kapnak.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben, a rendőrség eddig 14 gyanúsítottat hallgatott ki.

Jánky Judit hozzátette: Zala megyében a választásokkal kapcsolatban hat rendőrségi eljárás indult, ezek közül ez az egyetlen, amely már vizsgálati szakaszban van.

Polt Péter legfőbb ügyész a napokban Arató Gergely DK-s országgyűlési képviselő megkeresésére adott arról tájékoztatást, hogy országszerte 13 nyomozást folytatnak a hatóságok a választásokkal kapcsolatos ügyekben, jellemzően közokirat-hamisítás miatt. Ezek közül 12 nyomozás felderítési, egy pedig vizsgálati szakaszban van, ez utóbbiról közölte azt, hogy Zala megyei ügy.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában