A nő elutasította a közeledést

2019.08.24. 07:00

Hajléktalanok verekedtek Nagykanizsán

Az alkohol szült erőszakba torkolló indulatot tavaly októberben, a történtek miatt nemrég emeltek vádat egy 48 éves kanizsai férfi ellen.

Arany Gábor

A megyei főügyészség tájékoztatója szerint egy hajléktalan pár tavaly október 11-én délután a nagykanizsai Dózsa György utcai Penny áruház oldalában múlatta az időt, boroztak, amikor megjelent ott két másik hajléktalan. Egyikük – egy 48 éves kanizsai férfi – két nappal korábban szabadult a börtönből.

A jövevényeknél is volt bor, együtt kortyolgattak tovább, és erősen lerészegedtek. Közben a 48 éves férfi több alkalommal szexuális célú megjegyzéseket, ajánlatokat tett a nőnek, aki elutasította a közeledését.

Ekkor a férfi belekötött a társaság nála jóval gyengébb tagjába, többször megütötte, megrúgta, de a nő és élettársa nem avatkozott közbe. A négyfős társaság este nyolcig az áruház közelében töltötte az időt, majd elindultak a hajléktalanszálló felé. Elöl ment a nő, mellette a 48 éves kanizsai férfi, aki megint ajánlatokat tett a nőnek, ő pedig igyekezett ez elől kitérni. Így értek egy áruház előtti buszmegállóhoz, ahol a nő élettársa nyugodt hangon szóvá tette a férfi tolakodó viselkedését.

Erre a 48 éves kanizsai férfi váratlanul leütötte őt, majd megint rátámadt a társaság leggyengébb tagjára, fejbe ütötte, amitől ő a földre zuhant, és a szemüvege lerepült róla.

Ezután a támadó a földről egy 42 centiméter hosszú keményfa széklábat kapott fel, és azzal kezdte ütni a másik két férfit. A nő ugyan igyekezett lefogni a támadót, de közben mindhárman könnyű sérüléseket szenvedtek az ütlegektől. Az összecsapásban aztán a székláb az élettárshoz került, aki ezzel kezdte verni a 48 éves férfit, aki még mindig a szemüveges társukat ütlegelte. Végül sikerült együttes erővel a támadójuk fölé kerekedni, és ekkor már a két hajléktalan férfi verte a közben földre zuhant és könnyebb sérüléseket elszenvedett 48 éves férfit, aztán rövid idő múlva távoztak a verekedés helyszínéről.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte: a 48 éves férfi ellen az ügyészség garázdaság miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában