vádemelés

2019.07.12. 07:00

Kirabolták az idős férfit Nemesbükön

Öt személy ellen javasol vádemelést a rendőrség a nemesbüki rablás ügyében.

Arany Gábor

Már beszámoltunk róla, hogy ez év február 5-én hajnalban egy 67 éves nemesbüki férfi jelent meg a keszthelyi rendőrkapitányságon, és elmondta, hogy nem sokkal korábban kirabolták otthonában.

Bejelentése szerint három, sötét ruhát viselő, az arcát a szemeknél kivágott maszkkal eltakaró férfi toppant be a szobájába, erre ébredt fel. Fegyvert fogtak rá és megfenyegették, hogy adja át értékeit, és kutattak is a lakásában. Elvették a telefonját, aztán rátaláltak az ezernél több eurót, valamint több százezer forintot rejtő lemezkazettájára, amit magukkal vittek, 1,5 millió forint kárt okozva az idős férfinak.

A nyomozók február 8-án elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható 37 éves alsópáhoki férfit, valamint 32 éves és 28 éves vindornyaszőlősi társát, egy testvérpárt. A bűncselekményben közreműködő 30 éves zalaszentmihályi nőt február 9-én hajnalban fogták el a rendőrök.

A nyomozás további eredményeként még egy tettest azonosítottak a nyomozók, egy 43 éves keszthelyi férfit. A rablás és más bűncselekmények elkövetése miatt indított nyomozást nemrég befejezve az iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik