Féltékenység

2018.07.03. 10:29

Húsvágó bárddal és késsel támadt volt élettársára egy férfi Kanizsán

Az elkövető egy 31 éves férfi, akivel élettársa tavaly februárban szakított élettársával 6-7 év együttlét után. A kapcsolatból egy gyermek is született.

delzalapress.hu

Fotó: Shutterstock

A nő később a férfi unokatestvérével került élettársi kapcsolatba. Az elkövető nem tudott beletörődni a szakításba, mind volt párjához, mind a gyermekhez ragaszkodott, s abban reménykedett, a nő visszatér hozzá. A békülésre nem került sor, így 2017. november 12-én erősen ittas állapotban otthonában magához vett egy húsvágó bárdot. Testvére otthon tartózkodott, ő próbálta nyugtatni a dühös férfit, ám nem járt sikerrel.

A férfi – anélkül, hogy tényleges okát adta volna – elindult a bárddal a nő lakásához, ezért testvére telefonon tájékoztatta szüleit és nővérét is, akik megkérték menjen a férfi után. Miközben a testvér öltözött a férfi visszament a lakásba, és egy kést is magához vett.

Este 8 óra után összetalálkozott az időközben odaérő édesanyjával, és nevelőapjával, akik kérlelték, hogy menjen velük haza. Kérték tőle, hogy a kést és a bárdot is adja nekik, ám a férfi nem tett eleget kérésüknek, hanem bement a ház udvarára.

Dörömbölni kezdett, de exe nem engedte be, a lakást belülről bezárta. A férfi az ajtót erőszakkal befeszítette, berúgta, amelytől a biztonsági zár nyelve kihajolt, ellenlemeze a tokból kiszakadt, az ajtótok és az ajtólap szálkásan megsérült, és a bárddal a kezében behatolt a lakrészbe.

A nő új élettársa bezavarta a nőt és a férfival közös gyermeket a szobába. A férfi pedig, ahogy belépett, a bárd élével egy ízben közepes erővel fejbe vágta az új élettársat. A bárdot hátrahagyta, majd a szoba irányába indult.

A sértett az ütéstől nem esett el, így rögtön a férfi után lépett, akit a szobából kihúzott, majd a földre tepert. Ezután többször megütötte az elkövetőt, aki ittas állapota miatt nem tudott védekezni. Az ittas férfi kését az új élettárs felé szúrt, azonban nem sebesítette meg. Eközben lépett be a lakásba a férfi nevelőapja, a földön heverő bárdot kidobta az udvarra, a sértettre pedig rákiáltott, hogy ne bántalmazza tovább a férfit, nehogy nagyobb baj legyen.

Ekkor a már erősen vérző sértett felült egy székre, míg a férfi felállt és volt élettársával, valamint gyermekével akart érintkezni, azonban a kiérkező rendőrjárőrök intézkedés alá vonták, míg a sértettet a rendőrök által értesített mentők a Kanizsai Dorottya Kórház sürgősségi osztályára szállították.

A sértett sérülései 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülések, tényleges gyógytartamuk 8-12 hét. Az elkövetés eszközére, az elkövetés módjára, a támadott testtájékra figyelemmel fennállt az életveszélyt okozó sérülés kialakulásának veszélye.

A férfi ellen a Zala Megyei Főügyészség testi sértés és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Törvényszéken – közölte a delzalapress.hu-val dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában