Büntetőper

2018.04.06. 09:00

Egyetlen szúrással ölte meg férjét a kanizsai asszony nyáron

Gyilkosságba torkollott az estébe nyúló italozás, veszekedés, az asszony szíven szúrta a férjét, majd cigarettázott, s csak órák múltán telefonált ismerősének, hogy segítségre lenne szüksége, mert a férje nem mozdul.

Arany Gábor

- Nem akartam bántani, hirtelen jött a szúrás, azt hittem, csak picit sértettem meg – idézte fel azt a tragikus augusztusi estét K-né H. Ildikó dr. Gergye Tamás bíró kérdésére a zalaegerszegi törvényszéken csütörtökön kezdődött büntetőperben.

- Utána még felállt, beszélt hozzám, drágámnak szólított, aztán összeesett, úgy gondoltam, a részegsége miatt. Próbáltam átöltöztetni, mert a ruhája mocskos lett, de nem sikerült.

- Ez után rágyújtottam, néha szólongattam. Telt az idő, amikor éreztem, hogy hideg a teste, telefonon segítséget kértem – ért az augusztus 6-ára virradó éjjel a nagykanizsai Szabad-hegyen történtek végére az 52 éves asszony.

Egyetlen szúrás történt

A férfi a szúrás után rövid időn belül meghalt, ugyanis a penge elérte a tüdőt, a szívburkot, a sérülések kétoldali lég- és vérmellűséget, valamint komoly vérvesztést okoztak.

Az asszony az első rendőrségi kihallgatásán arról beszélt, hogy férje részegen saját magát szúrta meg, aminek a lehetőségét egyébként a szakértői vélemény sem zárta ki. Poligráfos vizsgálat következett és ekkor a nő beismerte, hogy köze van a férje halálához. Elmondása szerint a 2009-ben kötött házasságukban hamar jellemzővé váltak a veszekedések.

Ezért ő főleg a párját okolta, ám férje testvére a csütörtöki tárgyaláson arról beszélt, hogy az asszony italozó életmódja volt az oka mindennek. A durvaságig fajuló viták ellenére a pár kisebb-nagyobb megszakításokkal együtt töltötte ideje javát. Tavaly év elején az 53 éves férfi kiköltözött a városból a családja szabad-hegyi pincéjébe, ahova a nő is rendszeresen kijárt. Ilyenkor közösen poharazgattak, leittasodtak.

Veszekedtek azon a napon

Gyakran veszekedtek is, ez történt 2017. augusztus 5-én is, amikor már déltől ittak, estére mindketten erősen lerészegedtek – a szakértő mindkettőjüknél súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy újra szóváltás kerekedett közöttük.

Ennek tartalmára csak a nő elmondásából lehet következtetni. Állítása szerint a férje szidalmazta, fenyegette őt, a nagy kés is előkerült, azzal hadonászott, és beígérte, hogy elvágja vele a torkát. Azt mondta, a nap reggel felkel, de a nő már nem fog, és lefeküdt a teraszon a hintaágyra, elaludt. Fél tizenegy felé járt.

- Forrt bennem a düh, féltem is, nem élem meg a reggelt. Fogtam a kést és a mellkasa közepe táján beleszúrtam, isten az atyám, nem akartam megölni, a kést utána a lavórba dobtam – vallotta.

A tárgyalást szakértők meghallgatása után elnapolták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában