Vádirat

2018.02.27. 08:23

Az utcán késelte halálra volt élettársát a nagykanizsai férfi

Az utcán, fényes nappal késsel ölte meg volt élettársát az a 39 éves férfi, aki ellen a napokban emelt vádat a megyei főügyészség.

Arany Gábor

Fotó: police.hu

A vádiratba foglaltak szerint a nagykanizsai N. Tibor és a nála öt évvel idősebb nő 2014-tőlállt szoros érzelmi kapcsolatba egymással, ami nem volt konfliktusoktól mentes. Több ízben szakítottak, kibékültek, a gyakori, heves veszekedések mellett néhány alkalommal még tettlegesség is előfordult közöttük. A szétválási kísérleteik ellenére nem tudtak egymástól elszakadni, tavaly Ausztriába költöztek dolgozni, de viszonyuk ott sem volt harmonikus.

Nem sok idő múltával, az elmúlt év szeptember elején hazatértek Magyarországra. Az asszony egy nagykanizsai albérletbe költözött, és közölte a tőle külön lakó N. Tiborral, hogy szakítani akar vele. A férfi ebbe nem akart beletörődni, kötődött is az asszonyhoz, emellett úgy vélte, ha nem maradnak együtt, akkor a nő a feltételezett alvilági ismeretségeit felhasználva árthat az ő korábbi kapcsolatából származó gyermekeinek. Szeptember elején újabb vita alakult ki  közöttük, internetes üzenetekben veszekedtek egymással. Ebben a nő a férfira és gyerekeire becsmérlő hangnemet használt, majd letiltotta párját az internetes elérhetőségeiről. Ilyen előzmények után szeptember 7-én a nő üzenetet küldött a férfinak, hogy néhány holmija nála maradt, ezért megbeszélték, hogy  találkozzanak.

Fotó: police.hu

Az asszony a férfi Csány László utcai lakóhelyéhez ment autóval, de még ki sem szállt, amikor már összevitatkoztak. N. Tibor behajolt az autóba, rángatta a nőt, aki emiatt kiszállt a kocsiból, ám a dulakodás folytatódott. A nő segítségért kiabált, menekült volna, de ekkor vasdarabbal kétszer fejbe vágta feldühödött párja, aki  azután otthagyta a földre rogyott áldozatát, mert azt hitte, hogy meghalt.

Ez után bement a házba, 19 centis pengéjű kést vett magához, majd visszatérve az utcára, és amikor látta, hogy az asszony életben van, többször testszerte megszúrta, végül a nyakát is elvágta. Időközben a kiabálásra felfigyelő szomszédasszony értesítette a mentőket, a férfi pedig a késsel saját magát próbálta megsebesíteni. A rendőrök megjelenésekor menekülőre fogta és azt kiabálta, nem kapják el, inkább öngyilkos lesz, közben a bal karját a késsel többször is megvágta. A járőrök a férfit percek alatt elfogták és intézkedtek orvosi ellátásáról. Az asszony életét már nem lehetett megmenteni, a kiérkező mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az igazságügyi szakértő 35 külsérelmi nyomot azonosított a nő testén, ezek közül hat a mell-, illetve hasüregbe hatoló szúrás volt. A szakértő megállapítása szerint N. Tibor a cselekmény elkövetésekor – és jelenleg is –  kóros elmeállapotbanelmebetegségben szenvedett, ami nem tette képtelenné arra, hogy cselekménye következményeit felismerje és e felismerésnek megfelelő magatartást tanúsítson, de súlyos fokban korlátozta abban.

A megyei főügyészség sajtószóvivőjedr.  Pirger Csaba tájékoztatása szerint a férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a  Zala Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában