Időjárás

2018.03.19. 09:09

Folytatódik a tavaszi havazás Zala megyében – Frissítve!

Sajnos hétfőn sem tágít a tél.

zaol.hu, Benedek Bálint

Zalaegerszeg Nekeresd városrész hétfő reggel Fotó: Rákos Bianka

Az időjárás teljesen megbolondult – kapnak sokan a fejükhöz, pedig az utóbbi évek tapasztalatai alapján kicsit sem meglepő a havazás márciusban.

Zalaegerszeg Nekeresd városrész hétfő reggel Fotó: Rákos Bianka

A hét első napján szerencsére csak délelőtt fog néhol havazni, akkor is csupán kis mértékben, ennek ellenére enyhe hófúvásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat Zala megyében. Hétfőn a hőmérséklet -1 fok és -4 fok között alakul, amelyet erősebb széllökések tesznek még zordabbá.

Fotó: Rákos Bianka

Kedden kisebb felmelegedés várható, maximum 2 fokra kúszik a hőmérő higanyszála, de a minimum hőmérséklet marad -4 fok. Jelentősebb felmelegedésre csak a hét második felében lehet számítani.

A tavasz egyelőre csak hírből ismerős Kanizsán is

A tavaszt egyelőre csak hírből ismerjük, hiszen hétfőn reggel ismét intenzív havazásra ébredtek a dél-zalai város és a környék lakói.

A hó gyorsan belepte az úttestet, a járdákat, ám a síkosságmentesítést végző Netta-Pannonia Kft. gyorsan reagált, hiszen munkatársaik már 6.30-tól kezdve folyamatosan azon dolgoztak, hogy megkönnyítsék a közlekedők dolgát. Császár András logisztikai vezető elmondta: a város teljes területén 15 kollégájuk és négy gép teljesített szolgálatot.

Az autóból nézve hétfőn reggel ijesztő helyzet fogadta a közlekedőket a kanizsai Fő utcán, délutánra szinte mindent eltűnt Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A havazás délelőttre megszűnt, az addig lehullott hó eltakarítását végző cég az utakat megtisztította, így a közlekedők mindenütt sónedves és latyakos szakaszokkal találkozhattak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján még kitart a tél, ám a hét második felében a nappali hőmérsékletek a pozitív tartományba lépnek, ami biztató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!