Frissen Zalából

2021.12.02. 07:38

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az eső miatt Zala megyére

24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat csütörtökön Zalában.

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

A Dunántúl délnyugati és középső területein, valamint a Duna-Tisza köze középső, délnyugat-északkeleti irányú sávjában 20 mm-t meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet 24 óra alatt, a Dunántúlon egy keskenyebb sávban pedig 30 mm feletti csapadék is hullhat. A délutáni, esti óráktól elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken (Alpokalja, Északi-középhegység) válthat át az eső havas esőre, havazásra – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A honlapon közzétett vészjelzés szerint Zala megyében 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat, ezért elsőfokú riasztást rendeltek el.

Fotó: met.hu

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek – írja a Köpönyeg.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!