Frissen Zalából

2021.09.17. 07:16

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet Zala megyében is

A nappali felmelegedés 22 fokig mérséklődik.

zaol.hu

Sötét felhők Zalaegerszeg felett Fotó: Vighné Markó Zsuzsanna

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma hidegfront érkezik, mely véget vet a szeptemberi nyárnak. Délelőtt még többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Délután északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A nappali felmelegedés 22 fokig mérséklődik, éjjel 11 fok várható.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Záporok, zivatarok környezetében az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. A rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!