lehűlés erős széllel

2021.02.09. 08:07

Támad a tél, hívta fel a helyiek figyelmét Zalamerenye polgármestere

Zalamerenye polgármestere, Herodek Miklós a Facebookon hívta fel nemrégiben a településen élők figyelmét arra, hogy az elkövetkező napokra a Meteorológiai Szolgálat erőteljes lehűlést prognosztizál. A hajnali hőmérséklet esetenként elérheti, vagy meghaladhatja a -10 Celsius fokot is, havazás és erős szél is várható.

Benedek Bálint

Forrás: Shutterstock

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ebben a szélsőséges időben mindenki sokkal jobban figyeljen a másikra. Horváth Béla falugondnok és Horváthné Lukács Anita folyamatosan elérhető az ismert telefonszámokon, akinek bármilyen jellegű problémája van természetesen a faluvezetőhöz is bizalommal fordulhat.

- Amennyiben a faluban bárkinél változást tapasztalnak, hosszabb ideje nem látták, a postaláda érintetlen, vagy a kéményből nem száll fel füst, eredménytelenül próbálják szomszédaikat, ismerőseiket személyesen vagy telefonon elérni, azt azonnal jelezzék – írta Herodek Miklós. – Továbbá megkér minden ingatlan tulajdonosát, hogy az udvarokban és a lakóingatlanok előtti járdaszakaszokon a síkosságmentesítést végezzék el. Ezen kívül nyomatékosan kérjük: az idősek és a krónikus betegségben szenvedők ne tartózkodjanak hosszabb ideig a szabadban. Amennyiben otthonaik nyílászárói nem nyújtanak megfelelő védelmet a beáramló hideg ellen, az ajtók elé és az ablakok közé helyezzenek vastagabb anyagból készült textíliákat és szőnyegeket. A kihűlés veszélye nem csak szabadban, de a lakásban is fennállhat amennyiben tartósan alacsony annak hőmérséklete, ezért a lakásban is öltözzenek rétegesen, viseljenek pamut vagy gyapjú anyagból készült ruházatot. Amennyiben fázik, fájdalmat vagy zsibbadást érez végtagjaiban, kérem jelezze feltétlenül a háziorvosnak, mert ezek enyhébb fagyási sérülésekre is utalhatnak.

Kiemelt képünk illusztráció.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/jon-a-sziberiai-hideg-egy-het-mulva-a-balaton-is-befagyhat-4914349/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!