hétvégi időjárás

2019.12.27. 08:50

Hóval búcsúztatjuk az óévet Zalában?

Erre minden esélyünk megvan.

zaol.hu

Langenhagen, 2018. január 17. Esernyõt tartó nõ gyalogol a sûrû hóesésben az észak-németországi Langenhagenben 2018. január 17-én. (MTI/AP/DPA/Holger Hollemann)

Forrás: MTI/AP/DPA

Fotó: Holger Hollemann

A gyengén vagy közepesen felhős ég mellett pénteken is több órára kisüt a nap. Éjszakára átmenetileg megnövekszik a fátyolfelhőzet. Az északnyugati szél napközben időnként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 1, míg a legmagasabb 5 fok lehet.

Orvosmeteorológia

Hideg fronthatás várható. Sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Hétvége

Szombaton hózáporok kíséretében megmutatkozik a tél igazi arca. Időnként viharos széllökésekre számíthatunk, maximum 3 fokot mérhetünk. Vasárnap további lehűlés következik. Megerősödik az északi szél. Az éjjeli órákban akár -5 fokot mérhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!