elsőfokú a figyelmeztetés

2019.06.16. 07:30

Nyári záporok és nagyon erős UV-B sugárzás – Ezek várnak ránk vasárnap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt még elsőfokú figyelmeztetést adott ki Zala megyére.

MTI, zaol.hu

Fotó: pixabay,com

A nap folyamán 28 fokos maximum hőmérséklettel számolhatunk. Délután megnövekszik a felhőzet, valamint az északi szél is megerősödik. Ennek következtében hűsítő nyári zápor köszönt ránk.

Orvosmeteorológia

Eleinte még igen meleg, fülledt időre számíthatunk. A hőség, a kánikula még az egészségesek szervezetét is megviselheti. Fogyasszunk sok folyadékot! Napközben északnyugat felől eléri a Kárpát-medencét egy hullámzó hidegfront, így többeknél előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás. Nő a reakció idő.

UV figyelmeztetés

A figyelmeztetési értéket meghaladó, 7.9-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható. Fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges napközben 11:00 és 15:00 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!