Megújult a Csónakázó-tó melletti utca

2023.11.29. 11:30

Tükörsima aszfaltos út vezet egészen a Zöldtáborig Nagykanizsán

Elkészült Nagykanizsán a Csónakázó-tónál lévő Majális utca aszfaltozása, a közel 54 millió forintos beruházás keretében az első parkolóbejárattól egészen a Zöldtáborig kapott új burkolatot az útszakasz.

Pásztor András

Szabó Szilárd képviselő (balról) és Dombai Tibor műszaki ellenőr

Fotó: Szakony Attila

A kedden lefolytatott műszaki átadáson elhangzott: az útszakasz burkolata leromlott állapotban volt, helyenként töredezett, kályúkkal tarkított szakaszokkal. A felújítás összesen 1267 méter hosszon a meglévő szélességben történt. Mindez azt jelenti, hogy a Csónakázó-tó bejáratától egészen a Zöldtáborig teljesen sima aszfaltburkolatpon lehet közlekedni, amire az elmúlt 30 évben nem volt példa.

Szabó Szilárd, a terület önkormányzati képviselője elmondta: a beruházás a 588 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg.
– Azt gondolom: nagyon sokan várták már, hogy megfelelő úttesten tudjanak közlekedni a Csónakázó-tónál, az elmúlt évtizedben történt egyéb fejlesztéseknek köszönhetően ugyanis látványosan növekedett a kirándulók, horgászok, a sportolni vágyók száma – hangsúlyozta a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!